Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 • Rendezők: Pierre Coffin, Kyle Balda
 • Producerek: Chris Meledandri, Janet Healy
 • Forgatókönyvírók: Cinco Paul, Ken Daurio
 • Szinkronhangok: Steve Carell, Kristen Wiig, Miranda Cosgrove, Trey Parker, Dana Gaier
 • Zene: Heitor Pereira, Pharrell Williams
 • Stúdió: Illumination Entertainment
 • Megjelenés2017. Június 30.
 • Bevétel: $ 1,034,799,409
Kronológia
Gru 2.
(2013)
GRU 3.  

Gru 3. (eredeti cím: Despicable Me 3.) 2017-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a Gru 2. című animációs film folytatása. Az írói Ken Daurio és Cinco Paul írta, a rendezői Kyle Balda és Pierre Coffin, a zeneszerzői Pharrell Williams és Heitor Pereira, a producerei Christopher Meledandri és Janet Healy. A mozifilm a Illumination Entertainment és az Universal Pictures gyártásában készült, az Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmvígjáték, bűnügyi film és sci-fi film. Amerikában 2017. június 14-én, Magyarországon 2017. június 29-én mutatták be a mozikban.

Gru a gonosz életmódot végleg otthagyva a bűnüldözés hivatását választotta és Lucyvel együtt titkos akciókban vesznek részt. Legújabb küldetésükben egy 1980-as években ragadt Jacko-imitátorral kerülnek szembe, de az akció balul sül el, a bűnözőt nem sikerül elfogni. Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt – az egykori gyerek tévésztárt, aki az 1980-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, az új igazgatónő megalázó módon kirúgja őket az Anti Gonosz Ligából.
Ezen túl előkerül Gru ismeretlen ikertestvére, aki szeretné rávenni Grut az újabb bűnözésre, mintegy „családi hagyomány”-ként, mivel apjuk is hivatásszerű bűnöző volt. Gru és családja néhány napra hozzá költözik.
A minyonok remélik, hogy Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után (lásd: Minyonok). A minyonok véletlenül egy énekverseny stúdiójába tévednek, ahol a viszonylag jó szereplésük ellenére a rendőrség letartóztatja őket és mindannyian börtönbe kerülnek. Azonban a börtönben arany életük van, a többi rab retteg tőlük. A minyonok innen hamarosan megszöknek egy léghajóval, és Gru segítségére sietnek.

Érdekességek:

 • Steve Carell egy korábbi interjúban úgy nyilatkozott, hogy a film 3. részét követően nem szeretne több Gru filmben szerepet vállalni. Igaz hozzátette, hogy ha az esetleges Minyonok folytatásában Gru is szerepet kapna, akkor ott mindenképpen bevállalna még egy cameo-t.
 • A Gru 3. részében egy új ellenség is feltűnik majd a színen, Balthazar Bratt, aki Trey Parker hangján szólalhat majd meg. Trey Parker neve amúgy ismerős lehet az animációs filmek kedvelőinek. Ő a South Park sorozat ötletgazdája. Természetesen ott is több karakternek ő adja a hangot.
 • Egy korábbi pletyka szerint akár Margo, Edith és Agnes valódi édesanyja is szerepet kaphat majd. Habár ez utóbbi értesülést a stúdió még hivatalosan nem erősítette meg. Az viszont biztos, hogy ismerős arcok így is lesznek. Lucy Wilde is újból szerepet kap, a készítők sikeres karakternek ítélték meg. Illetve három jó öreg minyon barátunk, Kevin, Bob és Stuart is ott lesznek majd a vásznon.
 • A rendezői teendőket ez alkalommal többen is ellátták. Pierre Coffin, a minyonok és Gru atyja természetesen nem maradt ki a stábból. Mellette pedig a Minyonok filmmel már bizonyító Kyle Balda is rendezhetett. Sőt a korábbi filmeken még animátorként dolgozó Eric Guillon is kipróbálhatta magát ebben a pozícióban is.
 • A stúdió joggal bízik a végeredmény sikerében, hiszen az első film jól teljesített, a második Gru azonban még azt a sikert is képes volt túlszárnyalni.